Close

Isolatie – waarom is het belangrijk?

De eerste stap om groen te worden is om de isolatie van uw huis te controleren
Of u nu overweegt te investeren in zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen of een andere groene energiebron voor uw huis, de eerste stap die u moet nemen, is het verbeteren van de isolatie van uw huis. Dit zorgt ervoor dat u het gebruik van natuurlijke hulpbronnen maximaliseert en geen energie verspilt. Als u deze stap overslaat, geeft u uiteindelijk veel geld uit aan de aankoop van een zeer krachtig systeem om in de energiebehoeften van een slecht geïsoleerd huis te voorzien.

Isolatie is een van de meest efficiënte manieren om thuis energie te besparen, omdat het in de winter warm en in de zomer koel blijft. In feite schat de Energy Saving Trust dat een typische halfvrijstaande woning met drie slaapkamers in een jaar tijd tot £ 310 kan besparen op energierekeningen door het installeren van zolder- en spouwmuurisolatie.

Deze gids helpt u het belang van woningisolatie te begrijpen en laat u kennismaken met de verschillende maatregelen waaruit u kunt kiezen om de isolatie van uw huis te verbeteren en het zo energiezuinig mogelijk te maken.


Wat is huisisolatie?

Isolatie helpt u het hele jaar door de gewenste temperatuur in uw huis te behouden en beschermt deze tegen kou in de winter en overmatige hitte in de zomer. Isolatie is ook nuttig om geluidsoverlast te verminderen. Een goed geïsoleerde woning is zeer energiezuinig en heeft weinig extra verwarming en koeling nodig.

Hoeveel geld u bespaart door uw huis te isoleren, hangt af van verschillende factoren, zoals het type isolatie en de grootte van uw huis. Afhankelijk van hoe oud uw huis is, zult u bovendien meer of minder isolatiemaatregelen moeten nemen. Het goede is dat je over het algemeen geen bouwvergunning nodig hebt voor het plaatsen van isolatiemaatregelen en dat ze uiteindelijk zullen terugbetalen, dus het is een verstandige investering.

Meestal worden moderne huizen gebouwd volgens zeer goede isolatienormen, maar oude huizen in het VK hebben veel werk te verzetten. In het laatste geval zijn er waarschijnlijk veel mogelijkheden om de energie-efficiëntie van uw huis te verbeteren. Als het te koud is, kan warmte in alle richtingen verloren gaan, dus denk aan integrale isolatie om de warmte in huis te houden.

U kunt ervoor kiezen om uw dak, vloeren, muren, ramen en deuren te isoleren. Het belangrijkste zijn de muren, want voor een typisch huis verliezen de muren ongeveer 30 tot 40 procent van de warmte. Het dak komt op de tweede plaats, goed voor ongeveer 25% van het warmteverlies. Dan komen ramen en deuren met 20% en tenslotte de vloer.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *