Close

Soorten spouwmuurisolatie en hun voordelen

Draadisolator Als de opening in uw spouwmuur niet is gevuld, verspilt u hoogstwaarschijnlijk gewoon geld. Hoewel de muren van nature isoleren, zou het zonder wat hulp niet zo effectief zijn. De waarheid is dat ongeveer 30-40% van het warmteverlies in woningen kan worden toegeschreven aan een gebrek aan goede isolatie. Dit is de reden waarom het besteden van een bepaald bedrag van uw budget aan spouwmuurisolatie helpt bij het reguleren van de interne huistemperatuur, het verwijderen van condensvorming, het verminderen van onnodige energieverspilling, het helpen besparen van onze natuurlijke hulpbronnen en bovenal bespaart u uiteindelijk veel geld op energierekeningen. De startkosten zijn niet zo veel vergeleken met het geld dat u op lange termijn bespaart. Bovendien kan het altijd met terugwerkende kracht worden geïnstalleerd, omdat het kan worden geïnstalleerd door reeds bestaande weepholes of nieuwe gaten kunnen worden geboord en afgedicht in slechts een paar uur.

Er zijn drie meest gebruikte materialen voor spouwmuurisolatie: minerale wol, formaldehydeschuim en geëxpandeerde polystyreen kralen. Elk van deze heeft zijn eigen kleine verschillen en relatieve voor- en nadelen die u van geval tot geval moet evalueren.

Alle drie de typen hebben over het algemeen identieke kenmerken. De meeste huiseigenaren geven primair belang aan de R-waarde of de isolerende prestaties bij het beslissen over de verschillende materialen die moeten worden gebruikt. Bij spouwmuurisolatie moet u echter allereerst rekening houden met waterretentie en brandwerendheid en met de kwaliteit van de lucht binnenshuis voor uw woning. Dit is de reden waarom deze drie materialen vaker worden gebruikt in combinatie met spouwmuren.

 

Minerale wol of steenwol

Dit is het materiaal dat veel wordt gebruikt voor isolatie in woningen. Het wordt geproduceerd uit een stollingsgesteente dat wordt verwarmd en gesponnen om vezelmateriaal te creëren. Deze wordt in de spouwmuur geblazen die vervolgens de ruimte tussen de binnen- en buitenmuren van het gebouw volledig inneemt. Het materiaal is ook waterbestendig en voorkomt dat door regen aangedreven vocht, dat meestal door het buitenste blad van de muur stroomt, het binnenste blad van het gebouw bereikt.

Polystyreen kraal

Expanded polystyreen kralen of EPS-kralen worden gebruikt in de spouwmuren. Deze worden in de holte van de muren geduwd, die wordt gemengd met een lijm die de kralen aan elkaar plakt om te voorkomen dat ze buiten de muur worden gemorst. Dit type isolatie wordt meestal gebruikt in smallere spouwmuren in plaats van het gebruik van minerale wolisolatie en heeft ook de voorkeur in sommige stenen huizen of eigenschappen.

Cavity Foam Insulation

Ureum-formaldehyde-schuim werd vaak gebruikt voor de isolatie van spouwmuren. Ze hebben meestal het voordeel dat er kleinere gaten in het metselwerk of de muren moeten worden geboord. Tegenwoordig gebruiken echter niet veel mensen dit. De meeste mensen geven de voorkeur aan polyurethaanschuim als zowel spouwisolatiemateriaal als materiaal om de muurstructuur te stabiliseren waar de muurbanden zinloos zijn geweest, als een optie om de muurband zelf te vervangen. Waar echter uitsluitend wordt gewerkt voor thermische isolatiedoeleinden, zijn ofwel minerale wol of polystyreen kralen die normaal worden gebruikt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *