Close

Een gids voor spouwmuurisolatie

Spouwmuren zijn verantwoordelijk voor tot wel 35% van het warmteverlies van het gemiddelde Britse huis, dit leidt tot hogere energierekeningen omdat de centrale verwarming dit warmtetekort compenseert.

Veel huizen die na de jaren dertig zijn gebouwd, hebben twee muren met een tussenruimte, ook wel spouwmuur genoemd. Dit is ontworpen om te voorkomen dat regenwater naar binnen komt, maar betekent ook dat er warmteverlies kan zijn tussen de twee muren.

Het is mogelijk spouwmuren te isoleren en de energie-efficiëntie van uw woning te verhogen. Lees verder voor meer informatie over spouwmuurisolatie, de kosten en de voordelen

Hoe lang gaat spouwmuurisolatie mee?

Als u uw spouwmuur laat plaatsen door een bedrijf dat een CIG / GDGC-garantie biedt, dan is deze 25 jaar gegarandeerd.
U zult echter waarschijnlijk merken dat spouwmuurisolatie aanzienlijk langer meegaat.

Hoe weet ik of mijn huis een spouwmuur heeft?

methode

Er zijn drie manieren waarop u kunt kijken of uw huis spouwmuurisolatie heeft.

De eerste methode is om de leeftijd van je huis te controleren. Als het vóór 1930 is gebouwd, is het onwaarschijnlijk dat het spouwmuren heeft. Woningen gebouwd tussen 1930 en 1980 zullen waarschijnlijk zijn gebouwd met spouwmuren. Ten slotte hebben huizen die na 1980 zijn gebouwd meer kans op spouwmuren.

De tweede methode is om naar je metselwerk te kijken. Als je stenen allemaal in de lengte zijn gelegd, heb je waarschijnlijk een spouwmuur. Als er stenen van volledige en halve lengte zijn, heb je waarschijnlijk een stevige muur.

De derde methode is het meten van uw buitenmuren vanaf een raam of deur. Als de muur meer dan 30 cm dik is, heb je waarschijnlijk een spouwmuur. Alles dunner dan 30 cm betekent dat je waarschijnlijk een stevige muur hebt.

Wanneer u een professionele spouwmuurisolatiebedrijf om een ​​offerte vraagt, zullen zij uw pand bezoeken en u vertellen welk type muur u in uw huis heeft.

geïnstalleerd

Hoe weet ik of Cavity Wall Insulation al is geïnstalleerd?

Als je de stenen aan de buitenkant van je huis kunt zien, kijk dan of er verborgen kleine gaatjes zijn. Hier werd de isolatie ingeblazen.

Als een bedrijf dat een garantie heeft verstrekt het werk heeft gedaan, dan had u dit papierwerk moeten krijgen toen u uw eigendom kocht. Als het wel een garantie heeft maar het papierwerk verloren is gegaan, kunt u tegen een vergoeding van 25 een nieuw exemplaar van GIGA verkrijgen.

Een andere manier om te vertellen is door een boortest te doen. Een professionele installateur kan dit voor u komen doen. Door een klein gaatje in uw metselwerk te boren, kunt u zien of er al dan niet isolatie is aangebracht.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *