Close

Waar zijn isolatoren van gemaakt?

Er zijn verschillende materialen en kwaliteiten, maar over het algemeen bestaan ​​goede isolatoren uit producten met een structuur die lijkt op wol en die kleine luchtzakjes opsluiten. Stoffen zoals katoen en hennep zijn geweldige isolatoren, wat betekent dat het hebben van sterke gordijnen zal bijdragen aan een goed geïsoleerd huis. Ook zijn op hout gebaseerde producten zoals hardboard en houten deuren goede isolatoren die uw huis warm zullen houden. Er zijn ook spuitschuimoplossingen die over het algemeen op polyurethaan zijn gebaseerd. Schuim kan ofwel worden gebruikt voor dakpannen omdat het gaten opvult, maar ook de variant met plakstrips kan worden gebruikt rond ramen en deuren. U kunt ook afdichtingsmiddelen gebruiken om tocht door scheuren en gaten te stoppen.

Welke soorten isolatie zijn er?

1. Muurisolatie

Afhankelijk van het type muur dat je hebt, kun je gebruiken:

a) Spouwmuurisolatie (er is een opening tussen het binnen- en buitenblad). Door middel van boorgaten wordt een isolator in de muur gestoken die vervolgens wordt bijgevuld met cement.
b) Massieve muurisolatie (geen spouw erin). Als u massieve muren heeft, kunt u kiezen tussen interne en externe isolatie. Externe isolatie bedekt meestal de hele gevel van het pand, terwijl interne meestal wordt toegepast op binnenkamers.

Dakisolatie

2. Dakisolatie

a) Warme zolder, direct onder het dak isolerend. Dit is duurder dan een koude loft, maar is meestal een betere isolator.
b) Koude zolder, isolerend direct boven het plafond van de bovenverdieping.

3. Raam- en deurisolatie

Zorg ervoor dat je dubbele (of driedubbele) ramen en deuren hebt! Dit wil zeggen, met ten minste twee glasplaten op enkele millimeters van elkaar in plaats van een enkel glas. Dubbele beglazing beschermt u ook tegen geluid van buitenaf, waardoor uw huis warm en stil blijft!

4. Vloerisolatie

Dit kan erg duur zijn, zorg ervoor dat je het echt nodig hebt, afhankelijk van het type vloer dat je hebt. Moderne huizen hebben meestal isolatoren onder het betonnen vloeroppervlak, maar oudere huizen met zwevende vloeren hebben wat investeringen nodig. Een zeer toegankelijk alternatief voor vloerisolatie is het plaatsen van goede tapijten rondom. Dit geeft ook een fijn gevoel tijdens het lopen!

volgende

Wat is de volgende stap?

Nadat u de isolatie van uw huis hebt gecontroleerd en geoptimaliseerd, bent u klaar om de energie-efficiëntie van uw huis de laatste hand te geven! Je kunt je huis verwarmen en je eigen elektriciteit maken door een aantal groene energiesystemen toe te passen die zichzelf uiteindelijk terugbetalen. Zo verkleint u de ecologische voetafdruk van uw huishouden en bespaart u op de lange termijn veel geld

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *